Hopp til innhold

Vitnesamtale på Tromsø bibliotek og byarkiv

Velkommen til vitnesamtale på Tromsø bibliotek og byarkiv tirsdag 23. januar kl. 18. To som opplevde 22. juli på nært hold vil fortelle om tiden før, under og etter 22. juli. Det vil bli mulighet til å stille spørsmål i etterkant.

tre personer sitter på en scene og snakker sammen. I bakgrunnen er et lerret med bilder og en glassfasade.
Vitnesamtale i Tromsø bibliotek og byarkiv 2023

ARRANGEMENT

23. januar 18:00 - 19:30

Tromsø bibliotek og byarkiv

Pris: Gratis

Arrangementet er åpent for alle.

Den 22. juli 2011 ble 77 mennesker drept, og flere tusen lever videre med konsekvensene av terrorangrepet. Det er mange brikker som skal på plass for å kunne forstå hvordan og hvorfor terrorangrepet skjedde, men de menneskelige konsekvensene kan være enda vanskeligere å ta innover seg.

Derfor er de personlige fortellingene verdifulle. Ikke bare fordi de gir innsikt i hva som skjedde og hvordan terroren virket inn på enkeltmennesker og samfunn, men også fordi de minner oss om at det skjedde.

Siden 2017 har 22. juli-senteret løftet frem historiene til mennesker som opplevde terroren i 2011 på nært hold. Den 23. januar fra 18.00-19.30 inviterer 22. juli-senteret og Tromsø bibliotek og byarkiv til en samtale med to som overlevde terrorangrepet på Utøya 22. juli.

De to som skal fortelle sin historie, er Tarjei Jensen Bech og Hanne Linaker. Tarjei var 19 år og leder for AUF i Finnmark i 2011. Hanne var 17 år og deltok på sommerleiren sammen med broren sin Gunnar. Han kom ikke hjem igjen. Vi skal snakke om tida før, under og etter 22. juli, og det vil også bli mulig å stille spørsmål til Tarjei og Hanne etter samtalen.