Hopp til innhold

Lærerkurs i Tromsø

Velkommen til lærerkurs på Tromsø bibliotek og byarkiv i januar i regi av 22. juli-senteret og Wergelandsenteret.

Oversiktsbilde av Tromsø bibliotek og byarkiv utvendig
Tromsø bibliotek og byarkiv

ARRANGEMENT

23. januar 16:30 - 17:45

Tromsø bibliotek og byarkiv

Pris: Gratis

Vi serverer pizza fra 16:00.

Er du lærer? Da kan du melde deg på lærerkurs i regi av 22. juli-senteret og Wergelandsenteret i hvordan å undervise om terrorangrepet 22. juli 2011.

Elever skal nå lære om 22. juli, radikalisering, ekstremisme og terror i lys av læreplanens tverrfaglige tema «demokrati og medborgerskap». Men hvordan skal vi undervise, og hva skal med? Det ønsker vi å gi noen svar på i løpet av kurset.

Etter kurset arrangerer vi en vitnesamtale med to som overlevde angrepet på Utøya. I lærerkurset vil vi også snakke om hvordan du som lærer kan bruke personlige fortellinger som en del av din undervisning.

Når: Tirsdag 23. januar kl. 16.30-17.45 (pizza serveres fra 16.00)

Hvor: Tromsø bibliotek og byarkiv

Om Wergelandsenteret

Et europeisk ressursenter: Wergelandsenteret er en møteplass for mennesker som jobber med forskning, informasjon, opplæring og videreutdanning på tvers av land, kulturer og politiske systemer i alle Europarådets 46 medlemsland. Vår ambisjon er å styrke menneskerettigheter og demokratisk medborgerskap gjennom utdanning.

Om 22. juli-senteret

22. juli-senteret er et nasjonalt minne- og læringssenter om terrorangrepet 22. juli 2011. 22. juli-senteret åpnet dørene for publikum i Regjeringskvartalet i Oslo i 2015, på fireårsmarkeringen for terrorangrepet. Undervisningen i senteret tar sikte på å bidra til en historiebevisst forvaltning av historien om 22. juli, og skape dialog og refleksjoner om årsaker til, og konsekvensene av, terrorangrepet i 2011. Den skal også sette 22. juli i en internasjonal, nasjonal, historisk og samtidig kontekst.