Egentlig skulle Mani gi seg i politikken, men etter 22. juli vokste engasjementet, og han tok over som leder av AUF i 2014. Mani synes det er viktig å snakke om 22. juli for å minne hverandre på hva hat og ekstremisme kan føre til. Han mener lærdommen etter terrorangrepet må være at vi ikke er naive, men hver dag står opp mot ekstreme holdninger, rasisme og fordommer. – Dette har skjedd oss, og kan skje igjen, sier Mani. I disse filmklippene forteller han sin historie fra og om det som skjedde, om tiden etterpå og hva han håper vi kan lære av 22. juli.
Vitnefortelling
Mani
I 2006 ble Mani ble overtalt av en klassevenninne på Jessheim VGS til å bli med i AUF. Han deltok på sommerleir allerede sommeren etter, og beskriver møtet med Utøya som «kjærlighet ved første blikk». 22. juli 2011 jobbet han som praktikant på ambassaden i Abu Dhabi, mens vennene hans arrangerte sommerleir. Etter at eksplosjonen gikk av i Oslo den fredagen, tok det kort tid før meldingene om skyting begynte å tikke inn fra Utøya.
Alle deltakerne i disse filmene har samtykket til at materialet publiseres på 22. juli-senterets plattformer, benyttes i vår formidling, og er en del av læringsressurstilbudet for de som besøker våre nettsider.
Filmene er produsert og eies av 22. juli-senteret og beskyttes av opphavsretten. Videoavspilleren er tilpasset universell utforming (UU) og gir mulighet for nedlastning til privat bruk. Derimot er annen bruk, distribusjon og redigering av materialet uten tillatelse ulovlig i henhold til åndsverksloven.