Hopp til innhold

Markeringsarrangement 2022: «11 år etter: Hva nå?»

Fjorårets 10-årsmarkering satte søkelys på terroren 22. juli med fornyet kraft. Bøker, dokumentarer og nye stemmer ga for alvor oppmerksomhet til konsekvenser og årsaker bak terroren. AUF løftet en debatt om et manglende politisk oppgjør, berørte delte brutale historier fra angrepet og ettertiden, og forskningen løftet frem viktige perspektiver om hvordan vi lever videre, som enkeltmennesker og samfunn.

Illustrasjonsbilde for arrangement med fem portrettbilder i rundt utsnitt stilt på to linjer med to på øverst og tre under, på lys brun bakgrunn. Teksten på bildet leser 11 år etter: Hva nå?. 22. juli-senterets logo i svart-hvitt står nederst i høyre hjørne
Arrangementsbilde 11 år etter: Hva nå?

ARRANGEMENT

21. juli 18.00 - 20.00

22. juli-senteret - Teatergata 10

Utstillingen holdes åpen frem til arrangementsstart.

I år ligger 10-årsmarkeringen bak oss. Det nasjonale minnestedet på Utøyakaia er endelig på plass og regjeringen har oppnevnt en etterlyst ekstremismekommisjon.25. juni fikk vi et nytt voldelig angrep i Oslo.

Hva vil prege samtalene om terroren i årene som kommer, og hvorfor er det viktig å fortsette å markere? Elleve år etter ser vi fremover, og spør; «Hva nå?»

Vi spør både de som opplevde 22. juli og andre viktige stemmer hvordan de ser for seg og håper at den vanskelige 22. juli-historien skal bæres inn i fremtiden.

Program

18.00: Velkommen
Velkommen v/ 22. juli-senterets direktør Lena Fahre

18.05: Å leve videre – Hva nå?
Vitnesamtale (45 min): Miriam Einangshaug og Stian Kogler
Fasilitator: Maja Gudim Burheim

18.50: PAUSE

19.00 «Oppgjøret» 11 år etter – Hva nå?
Cathrine Thorleifsson, forsker og leder for ekstremismekommisjonen,
lærer og skribent Mohamed Abdi, og nestleder i AUF, Gaute Skjervø.
Fasilitator: Anne Talsnes

19:45: Spørsmål fra salen

20.00: SLUTT